Het kycklingsoppa
Kategori: Allmänt, Kyckling, Soppor, Träning & hälsa


- 2 salladslök
- 2 selleristjälkar
- 1 lök, valfri färg
- 2-3 morötter
- 3 vitlöksklyftor
- Ca 10 körsbärstomater, hela
- Ca 4 kycklinglårfiléer (300g)
- 2 msk smör
- 3 msk olivolja
- 1 1/2 liter vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 svampbuljongtärning
- 1 grönsaksbuljongtärning
- Någon kvist färsk timjan
- 2 tsk oregano
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk Chiliflakes
- 1 1/2 dl risoni
- 2-3 msk créme fraîche
- 1 citron
- 1 dl finriven parmesan
- Hackad persilja
Gör så här:
- Börja med att tärna salladslök, selleri, lök och morötter. Finhacka vitlöken.
- Strimla kycklingen, stek i smör och rapsolja några minuter. Häll sedan i grönsakerna och fräs några minuter till.
- Häll i tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sedan alla kryddor och rör runt.
- Häll i vattnet, buljongen och låt koka ihop under lock ca 30 minuter tills grönsakerna har blivit mjuka, och kycklingen börjar falla isär.
- Smaka av soppan och tillsätt eventuellt mer kryddor. Häll i risoni och koka enligt paketet.
- Avsluta med créme fraîche, pressad citron, parmesan & persilja. Servera!





