Lyxig oxfilé-pasta
Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Pastarätter

Denna lyxiga pastarätt innehåller smaker av smörstekt portabello, parmesan & vitlök, toppat med oxfilé! En väldigt enkel anrättning men än dock så lyxig och välsmakande! Detta kommer gästerna definitivt uppskatta, gärna i kombination med
ett gott rödvin!


Lyxig oxfilé-pasta (4 port)
- 400 g oxfilé
- 300 g portabello /champinjoner
- 3 vitlöksklyftor
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl créme fraiche
- 1 tsk sambal oelek
- Ca 2 dl riven parmesanost
- 300 g pasta (penne)
- Svartpeppar & flingsalt
- Smör till stekning
1) Skär oxfilé i ca 2 cm tjocka strimlor. Skiva sedan även upp svampen och vitlöken.
2) Stek hastigt upp oxfilén så den får lite färg, krydda och lägg åt sidan. Stek sedan svampen tills den blir härligt gyllenbrun, tag upp och lägg åt sidan. Smält sedan smör och låt den skivade vitlöken fräsa lite på låg värme.
3) Häll sedan i grädde, créme fraîche, parmesan och sambal, krydda.
4) Koka nu pastan enligt anvisning, men avbryt 2 min innan den är klar. Sila ( spara lite pastavatten) och häll ner i gräddsåserna. Låt puttra sista två minuterna ( spä med pastavattnet om det blir stabbigt).
4) Nu lägger du i oxfilén, blanda och lägg upp på uppläggningsfa, strö hackad persilja över, servera direkt! Sagolikt gott!






