A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Skagenrulltårta

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer

(null)

Denna smörgåstårta är gjord på landgångsbröd som man sedan fyller med en skagenröra och rullar ihop. Supergott och enkelt att göra! Man kan köpa färdiga landgångsbröd, men fanns ej i min butik så jag valde att baka egna. Detta blir min variant av prinsessbakelse.Vad passar bättre än att fira med denna läckra tårta på alla hjärtans dag!
💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

(null)

Landgångsbröd (2 små bröd/4 skivor)
  • 250 g mjölk
  • 500 g mjöl
  • 1 ägg
  • 85 g smält smör
  • 20 g jäst
  • 10 g salt
  • 10 g socker

Gör så här

  1. 1. Blanda ingredienserna ca tio minuter.
  2. 2. Låt jäsa i en timme.
  3. 3. Slå upp i avlånga formar.
  4. 4. Låt jäsa ca 1 timme till.
  5. 5. Grädda i 220 grader i 30-45 minuter.
(null)


Det här behöver du:
4 landgångsbröd

Skagenfyllningen: 
  • 2 finhackade hårdkokta ägg
  • 170 gram finhackade kräftstjärtar
  • 100 gram färskost med dillsmak
  • 1 msk röd rom / kaviar
  • 1 dl creme fraiche  
  • 1/2 dl majonäs
  • 1 dl majonnäs att klä tårtan med

Förslag på topping:
  • räkor 
  • kallrökt lax
  • citron
  • dill
  • gurka / grönsaker

Så här gör du:
Börja att ta fram en plåt med bakplåtspapper och lägg ut landgången. Skär bort kanterna. Kavla ut brödet. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medan du förbereder toppingen. Rulla sedan ihop från långsida till långsida  (som en rulltårta) genom att dra i papperet. Bred majonnäs runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat. Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott! 
Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter. Jag valde att dekorera tårtan med rödlöks-tulpaner i dessa tulpantider! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera inlägget här: