Skagenrulltårta
Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer


- 250 g mjölk
- 500 g mjöl
- 1 ägg
- 85 g smält smör
- 20 g jäst
- 10 g salt
- 10 g socker
Gör så här
- 1. Blanda ingredienserna ca tio minuter.
- 2. Låt jäsa i en timme.
- 3. Slå upp i avlånga formar.
- 4. Låt jäsa ca 1 timme till.
- 5. Grädda i 220 grader i 30-45 minuter.

- 2 finhackade hårdkokta ägg
- 170 gram finhackade kräftstjärtar
- 100 gram färskost med dillsmak
- 1 msk röd rom / kaviar
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 dl majonäs
- 1 dl majonnäs att klä tårtan med
- räkor
- kallrökt lax
- citron
- dill
- gurka / grönsaker
Så här gör du:
Börja
att ta fram en plåt med bakplåtspapper och lägg ut landgången. Skär bort kanterna. Kavla ut brödet. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medan du förbereder toppingen.
Rulla sedan ihop från långsida till långsida (som en rulltårta) genom att dra i papperet. Bred majonnäs runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat. Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott!
Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter. Jag valde att dekorera tårtan med rödlöks-tulpaner i dessa tulpantider!





















