Fiskgratäng med västerbottenost
Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Gratänger


Lyxig fiskgratäng (4 pers)
Pommes duchesse:
- 1 kg potatis
- 2 äggulor
- 2 msk smör
- 1 dl grädde eller mjölk
- Salt och peppar
Gratängen:
- 500 g torskrygg
- Ca 50 st räkor (med skal)
- 2 schalottenlökar
- 1 pkt bacon
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 dl créme fraîche
- 1 dl Västerbottenost
- 1 1/2 msk dijonsenap
- I dl vitt vin
- 1 kruka gräslök
- I pkt färsk dill till sås + dekoration
1. Förbered genom att skiva potatisen i 1 cm breda skivor. Täck med vatten och koka med 1 msk salt ca 10 min. Mosa och blanda i mjölk till lagom konsistens. Skala räkorna undertiden.
2. Stek bacon och lök tills baconet får färg. Häll i övriga ingredienser. Spritsa moset runt gratängformen, lägg i fisken. Häll såsen över. Gratinera i 200 grader ca 30 min. Toppa sedan med räkor och dill. Servera.









