A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Fiskgratäng med västerbottenost

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Gratänger

(null)
(null)

Lyxig fiskgratäng (4 pers)

Pommes duchesse:
  • 1 kg potatis
  • 2 äggulor
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • Salt och peppar
Gratängen:
  • 500 g torskrygg 
  • Ca 50 st räkor (med skal)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 pkt bacon
  • 2,5 dl vispgrädde 
  • 2 dl créme fraîche 
  • 1 dl Västerbottenost 
  • 1 1/2 msk dijonsenap 
  • I dl vitt vin 
  • 1 kruka gräslök 
  • I pkt färsk dill till sås + dekoration 
1. Förbered genom att skiva potatisen i 1 cm breda skivor. Täck med vatten och koka med 1 msk salt ca 10 min. Mosa och blanda i mjölk till lagom konsistens. Skala räkorna undertiden. 

2. Stek bacon och lök tills baconet får färg. Häll i övriga ingredienser. Spritsa moset runt gratängformen, lägg i fisken. Häll såsen över. Gratinera i 200 grader ca 30 min. Toppa sedan med räkor och dill. Servera.

(null)

(null)

(null)

(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera inlägget här: