A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Kalljäst pizza med prosciutto

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Kött, biff & burgare, Pajer & bufféer

(null)

(null)

Pizzadeg 6 port
  • 1 kg Vetemjöl (Ej special)
  • 6 dl ljummet vatten
  • 12.5 gram 0,25 paket blå jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  1. Blanda ut jästen (1/4 paket) i vattnet och  häll ner mjöl, socker och salt. Jag kör med en kitchen aid, men det går lika bra för hand.  Kör 6-7 minuter tills degen känns elastisk.   Vält ut degen på mjölad bänk, knåda ut den till formen av en limpa. Dela degen i 6 lika stora bitar. Runddriv nu till fina bullar och låt jäsa under plastfolie eller bakduk, eller jäs i kylen över natten. Här gjorde jag halva receptet och formade till en stor pizza istället.  
  2. Dag 2. Värm upp pizzasten från kall ugn. Baka ut pizzadegen, bred ut tomatsås, toppa med skivad mozzarella,  Grädda pizzorna i 250 grader i ca 10-12 min. Lägg på prosciutto och färsk basilika. Servera!

Tomatsås 

    • 400 g goda tomater
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk tomatpuré 
    • 1-2 klyftor vitlök
    • 2 msk hackad färsk basilika, persilja & timjan (ta det du gillar eller har hemma)
    • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar 
Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg hela eller delade tomater. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, örtkryddor, salt och peppar.  Låt koka upp och koka minst 15 minuter så att såsen reducerar och tjocknar till. Rör om då och då. Mixa sedan såsen slät. Smaka av med salt och peppar. 

(null) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera inlägget här: