Biff med bambu
Kategori: Allmänt, Grytor, Kött, biff & burgare, Tillbehör & såser



Här var egentligen paradrätten asiatisk biff med bambu, men fick dock samsas med färdigköpta mini-vårrullar med en god jordnötssås. Biff med bambu är en god och sund rätt som varken innehåller en massa grädde eller smör, och späckat med krispiga
fräscha grönsaker. Jag bara älskar detta! Varför inte unna sig denna lyx mitt i veckan?

Biff med bambu (2-3 port)
- 200 g strimlad lövbiff
- Ca 0,5 dl Kinesisk soja för marinad
- 1 burk bambuskott
- 1 liten purjolök
- 1 grön paprika
- 3 msk kinesisk soja
- 1 msk potatismjöl
- 4 msk solrosolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Salt & vitpeppar
- Ev. Cashewnötter
Marinera köttet i sojan en stund, undertiden strimlar du purjolök och paprika. Hetta upp hälften av oljan, fräs köttet under omrörning ca 1/2 min, tag upp. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna under omrörning ca 2 min. Häll nu tillbaka
köttet, rör om. Gör en redning av ca 2-3 dl kallt vatten och 1 msk potatismjöl. Häll ner i grytan, tillsätt 3 msk kinesisk soja, låt sjuda en stund tills såsen tjocknar. Späd med vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt & vitpeppar.
Servera genast då grönsakerna är krispiga!
Jordnötssås
- 100 g jordnötter, finhackade
- 4 dl krämig kokosmjölk
- 1 msk farinsocker
- 1 msk pressad lime
- 1 msk fisksås
- 4 tsk röd currypasta
Låt alla ingredienser sjuda försiktigt under ca 40 min tills såsen är krämig och fin.
















