Underbar kålpudding
Kategori: Allmänt, Crock Pot, Kött, biff & burgare, Träning & hälsa


Lyxig kålpudding
4-6 personer
1 kg vitkål (jag valde spetskål)
4 msk ljus sirap
1 msk kinesisk soja
1 smulad mörk oxbuljongstärning
Färsen
800 g nöt- eller blandfärs
2 dl mjölk (eller grädde)
1 msk soja
0, 5 msk vitvinsvinäger
4 msk ströbröd
0, 75 dl vatten
1, 5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
Strimla vitkålen tunt och lägg ner i crockpoten. Häll över sirapen och sojan och smula över oxbuljongstärningen.
Blanda ihop allt utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och bred ut över kålbädden.
Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis, potatismos, morötter eller som här: ugnsrostade kulpotatis med flingsalt & svartpeppar, samt lingon. Du kan antingen servera skyn som den är eller så reder du den till sås med en skvätt grädde och maizena. Den är gudomligt god!





















