A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Underbar kålpudding

Kategori: Allmänt, Crock Pot, Kött, biff & burgare, Träning & hälsa

(null)

Denna kålpudding är inte bara fantastiskt god, utan även enkel att göra! Man försteker inte kålen så den blir både sundare och lättare, men smakar precis som om man hade stekt den. Den innehåller dessutom de grönsaker du behöver, allt i ett, toppat med lingon! Rena dieten så här innan jul, fast en lyxigt god sådan! Jag tillagade den i min Crock Pot (slow cooker) och den sköter sig helt själv då. Inget bränner vid, man behöver inte passa, bara att sätta timern och gå ut på promenad, sen står maten färdig när man kommer hem! Bra va?

(null)

Lyxig kålpudding 
4-6 personer

​1 kg vitkål (jag valde spetskål)
4 msk ljus sirap
1 msk kinesisk soja
1 smulad mörk oxbuljongstärning

Färsen

800 g nöt- eller blandfärs 
2 dl mjölk (eller grädde)
1 msk soja
0, 5 msk vitvinsvinäger
4 msk ströbröd
0, 75 dl vatten
1, 5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här 

Strimla vitkålen tunt och lägg ner i crockpoten. Häll över sirapen och sojan och smula över oxbuljongstärningen.

Blanda ihop allt utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och bred ut över kålbädden.

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis, potatismos, morötter eller som här: ugnsrostade kulpotatis med flingsalt & svartpeppar, samt lingon. Du kan antingen servera skyn som den är eller så reder du den till sås med en skvätt grädde och maizena. Den är gudomligt god! 

(null)     

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)









Kommentera inlägget här: