Pannbiffar i kantarellsås!
Kategori: Allmänt, Gratänger, Kött, biff & burgare

Dessa pannbiffar tillagas snabbt och enkelt, helt utan förstekning, med en kanongod kantarellsås rakt in i ugnen. Under tiden kokar du potatisen. Kan knappast bli smidigare. Och såsen är verkligen magisk!
Pannbiffar:
- 400 g blandfärs
- 1 ägg
- 1/2 msk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
- Salt & peppar
Kantarellsås:
- 4 dl grädde (oatly tog jag)
- 1 ask créme bonjour kantarellost 100g
- 1 msk soja
- 1 msk svartvinbärsgelé
- Lite smält smör (el flytande på flaska)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med ägg och kryddor. Forma färsen till åtta biffar och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda kantarellosten med grädde, soja, gele och kryddor. ( salt och peppar.)
Häll såsen över och ringla på lite smör.
Tillaga i mitten av ugnen ca 30 - 40 minuter beroende på ugn, man får ha lite koll så att det inte bränns.







