A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Baconfyllda oxrullader

Kategori: Allmänt, Grytor, Kött, biff & burgare


(null)

(null)

Dessa oxrullader med smaker av dijonsenap, rökt bacon, färsk persilja och nymalen svartpeppar är inte bara en fröjd för ögat utan även oemotståndligt goda! Så läckert att det även funkar perfekt som bjudrätt! Då kan man även tillsätta lite rödvin i såsen. 
(null)

Baconfyllda oxrullader 
  • 6 skivor lövbiff
  • 1 paket bacon
  • 1 gul lök
  • 1 msk dijonsenap 
  • 4 msk hackad persilja
  • Svartpeppar 
  • Smör för stekning 
Sås:
  • 2 dl vatten
  • 4 dl grädde (jag valde oatly)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1-2 msk dijonsenap ( fetare grädde kräver mer dijon)
  • 2 msk svartvinbärsgelé 
  • Salt & peppar
  • Ev. 1 tsk färsk timjan
  • 1 msk maizenaredning
1. Klipp baconet i små bitar, hacka löken. Stek baconet knaperstekt och häll i den hackade löken på slutet. Häll upp i en skål.

2. Blanda i dijonsenap och persilja. Krydda med önskad mängd nymalen svartpeppar. 

3. Fördela blandningen på lövbiffskivorna och vik ihop till rullader. Fäst skarven med en tandpetare. 

4. Stek rulladerna runt om i smör. Ta upp och lägg i en gryta eller traktörpanna. 

5. Såsen: häll vatten och grädde i pannan som rulladerna stektes i. 

6. Tillsätt soja, fond, gelé, senap & timjan. Tillsätt även 1 msk maizena för konsistensens skull och smaka av med nymalen svartpeppar.
 
7. Häll såsen över rulladerna och låt stå och puttra i ca 45 min på låg värme. Servera sedan med potatis. Jag valde ugnsrostad färskpotatis med olivolja, flingsalt & nymalen svartpeppar. Även lite färsk timjan gör sig bra här. 

(null)
(null)
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)                     
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Kommentera inlägget här: