A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Solrosbullar

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

 
Dessa frukostbullar är inte bara sunda & hälsosamma utan även saftiga och goda! Rivna morötter och filmjölk gör brödet saftigare vilket kan behövas då man bakar lite grövre bröd. En riktig hälsokur fast lyxig sådan! Smaken av de rostade solrosfröna går inte av för hackor! Värt att testas! Funkar perfekt att rosta i brödrosten för att få den där nybakta känslan även dagen efter. 
 
 
Fiberrika solrosbullar
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl vatten
Börja med att blötlägga solroskärnor och linfrön i vattnet medan du förbereder det andra.
 
 
  • 2 msk oliv/sesamolja
  • 4 dl filmjölk (laktosfri valde jag)
  • 50 gram jäst
  • 2,5 finrivna morötter
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 9 dl lantvetemjöl
  • 1 dl mjöl till utbakning
Värm försiktigt olja och filmjölk i en kastrull tills det uppnår 37 grader. Alltså fingervarmt. Rör sedan ut jästen med filmjölksblandningen, lite i taget.
 
 
Sedan tillsätter du resten av ingredienserna, även solrosblandningen. Arbeta in mjölet i omgångar till lagom konsistens. 
 
 
 
Knåda degen tills den är jämn och smidig. Grova degar blir dock lite kletiga att handskas med men använd lite mjöl så går det alldeles utmärkt ändå.
 
 
Kavla ut och dela degen i 10-12 stora bitar. 
 
 
Låt sedan jäsa i ca I timme innan du bakar dem i ugnen i 225 grader. Pensla dem med kallt vatten och strö solrosfrön på innan du sätter in dem i ugnen i ca 15 minuter.
 
 
Dessa frukostbullar går även utmärkt att fylla med t ex creme cheese & rökt lax, eller ost, skinka & dijonsenap för en lättare lunch. Perfekt underhållning regniga sommardagar att förbereda för picknick-korgen. 
 
 

KOMMENTARER:

  • Ida - På äventyr i Australien säger:
    2016-08-10 | 10:04:27
    Bloggadress: http://nouw.com/idajosefines

    Jag dör vad goda dem ser ut - inget slår nybakat bröd! :D

  • Sara säger:
    2016-08-10 | 16:02:54
    Bloggadress: http://https://sarasekonomi.wordpress.com

    Dessa måste jag prova! Älskar solrosfrön på bullar! :)

  • nicevibes säger:
    2016-08-10 | 23:43:54
    Bloggadress: http://nicevibes.blogg.se

    Mums! Såg jättefina och goda ut :) måste definitivt testas någon dag

  • Hanna Karlsson säger:
    2016-08-11 | 15:38:06
    Bloggadress: http://hannafialotta.blogg.se/

    Vad gott det låter. Synd att jag inte kan använda vetemjöl.

  • Josephine säger:
    2016-08-11 | 21:09:51
    Bloggadress: http://josephineslifee.blogg.se

    Hoppas du får en fin kväll och super fin blogg! Kram /Jo

  • Jenny säger:
    2016-08-11 | 22:29:19
    Bloggadress: http://purebyme.blogg.se

    Galet vad gott! Måste prova göra sådana! ^^

  • Märta säger:
    2016-08-13 | 08:53:24
    Bloggadress: http://martas.blogg.se

    De ser otroligt goda ut! Tack för receptet :-)

  • jeweljulia.blogg.se säger:
    2016-08-13 | 09:25:19
    Bloggadress: http://jeweljulia.blogg.se/

    SÅ gott det ser ut! Och vilka fina biler, verkligen! Sparar receptet så att jag kan göra i framtiden.

  • Robex Lundgren säger:
    2016-08-14 | 09:06:06
    Bloggadress: http://ghgumman.blogg.se/

    mums

  • Amanda Niclasson säger:
    2016-08-14 | 11:03:12
    Bloggadress: http://femtiotrekvm.blogg.se/

    Så gott!

  • Anonym säger:
    2016-08-14 | 11:07:58

    Verkar vara ett riktigt bra recept! Det ska jag spara, tycker det är svårt att hitta goda och nyttiga brödrecept... 👍🏻😃

  • Amanda Jona [SPONTAN] säger:
    2016-08-14 | 12:40:58
    Bloggadress: http://spontan.blogg.se

    Mums!

  • Hanna Karlsson säger:
    2016-08-16 | 08:15:03
    Bloggadress: http://hannafialotta.blogg.se/

    Så goda de ser ut!

  • Ida säger:
    2016-08-16 | 16:07:49
    Bloggadress: http://iiidaandersson.blogg.se

    Men så gott! och vilka fina bilder du tar!

Kommentera inlägget här: