Fransk potatissallad
Kategori: Allmänt, BBQ-Grillat är godast, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser



Detta var något så makalöst gott att man bara vill ha mer. Jag ska försöka att återge receptet som är egenkomponerat.
Fransk potatissallad
- ca 10-12 kokta färskpotatisar
- 3 msk olivolja med citronsmak
- 1 msk vinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk vatten
- 1 msk persilja
- 1 msk gräslök
- 1 msk dill
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2-3 msk mald eller riven parmesanost
- 4-5 soltorkade tomater
- flingsalt & svartpeppar
Börja med att dela potatisen i mindre bitar. Mixa eller skaka olja & vinäger med senap, vitlök & örter. Tillsätt vattnet och mixa igen. Häll över potatisen och blanda försiktigt. Tillsätt sedan parmesanosten och strimlade soltorkade tomater & krydda efter smak. Ta daaa! Underbart ljuvligt!
Vill man så kan man istället för citronolja pressa färsk citron över och även lägga i vad man känner för, t ex oliver. Jag undvek faktiskt detta trots att jag älskar de där gröna oliverna på konserv med citronsmak eller vitlökssmak. Men jag ville att smakerna som redan fanns i potatissalladen skulle tala för sig själva och inte utkonkurreras av en massa annat. Servera hellere en vanlig sallad vid sidan om och ha oliver i den istället, så kan folk känna smakerna var för sig.
Vill man så kan man istället för citronolja pressa färsk citron över och även lägga i vad man känner för, t ex oliver. Jag undvek faktiskt detta trots att jag älskar de där gröna oliverna på konserv med citronsmak eller vitlökssmak. Men jag ville att smakerna som redan fanns i potatissalladen skulle tala för sig själva och inte utkonkurreras av en massa annat. Servera hellere en vanlig sallad vid sidan om och ha oliver i den istället, så kan folk känna smakerna var för sig.