A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Lady & Lufsen-spagetti speciale

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare

 
Denna italienska klassiker är inte bara underbart smakrik och god, utan även sundheten själv med sina örter och finaste tomatsås.. Låt bara koka ihop under en timmes tid för att locka fram bästa smakerna. Väl värt tiden.
 
 
 
 
Se bara till att du har färsk basilika hemma, som ju är grundstommen i smaksensationen här! Och bladpersiljan sätter fin smak i köttbullarna.
 
 
Du behöver:
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • salt & peppar
  • 1 pressad vitlök
  • hackad bladpersilja
  • 1 pkt Mozzarella
Blanda färsen med alla ingredienser utom mozarellan till en jämn smet. Blanda sedan i små bitar av mozzarellan och forma lagom stora köttbullar av smeten. Stek sedan i ganska hög värme i smör tills de får en fint gyllenbrun stekyta. 
 
 
Till tomatsåsen behöver du:
  • 3 burkar mutti krossade tomater
  • ca 1 dl vin
  • 1 msk bbq-sauce
  • 1 msk farinsocker
  • salt & peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • en nypa oregano
  • 5-6 hackade basilikablad
Koka upp tomatsåsen med alla ingredienser. Lägg sedan köttbullarna i såsen för att koka in under ca 1 timme. Går även bra att halvera koktiden om man har bråttom, men smaken och konsistensen blir bättre vid förlängd koktid. Servera sedan med ångande färsk spaggeti & färskriven parmesan. Tadaa!!
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: