Köttbullar i airfryern
Kategori: Airfryer, Allmänt, Kött, biff & burgare, Pajer & bufféer, Tillbehör & såser


- 500 g blandfärs
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 tsk dijon
- 2 msk kalvfond
- 3 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 gul lök
- Blanda ströbröd, mjölk, ägg, fond, salt och peppar i en skål. Låt dra en stund. Hacka eller riv ner löken, blanda.
- Blanda nu ner färsen, men överarbeta inte smeten. Forma sedan små köttbullar. Större tar längre tid att tillaga.
- Värm upp din airfryer några minuter. Nu placerar du ett lager köttbullar i airfryern, kör på 200 g i 5 min, sedan vänder du dem och kör i 5 minuter till. Upprepa tills alla köttbullar är stekta.
- Vill du så kan du nu smörsteka dem nu ett par minuter och tillaga såsen däri. Se recept längre ner.

- 1 gurka
- 2 tsk salt
- 3 msk ättiksprit 12%
- 150 g socker
- 1/2 dl färsk hackad persilja
- Skiva gurkan i tunna skivor med osthyvel eller mandolin. Häll saltet över och lägg i en glasburk. Låt dra 30 min. Pressa lite med en sked då och då.
- Blanda resten av ingredienserna tills sockret löst sig och häll över gurkan. Kan äta detta med matsked, så god!
- 3 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk svartvinbärsgelé
- Salt & peppar
- 1 msk gurkspad
- Häll allt i en kastrull och låt koka ihop. Eller häll allt rakt ner över köttbullar i stekpannan.




