Hot Tuna melt
Kategori: Airfryer, Allmänt, Fisk & Skaldjur, Picknick/Brunch, Träning & hälsa


- 1 burk tonfisk 120 g (Ica)
- 1 liten rödlök
- 1/2 röd paprika
- 1/2 liten burk majs
- En knippe dill
- 1 klyfta citron
- 1/2 dl créme fraîche
- 1/2 dl majonnäs
- 1 msk chilisås
- 1/2 tsk Worcestershire sauce
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm curry
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm svartpeppar
- Salt efter behov
- Cheddarost (hamburger-)
- Lagrad ost
- Mozzarella (riven)
- Brödskivor (2 per toast)
- Häll av vattnet/oljan från tonfisken.
- Finhacka lök och paprika och blanda med tonfisk i en skål.
- Häll i majs klipp ner dillen, pressa över citron och blanda.
- Nu häller du i majonnäs, créme fraîche, chilisås och kryddor. Var försiktig med saltet. Blanda runt.
- Lägg ut brödskivorna, bred tonfiskröra på ana brödskivan. Toppa med 3 lager ost. Lägg nu på andra brödskivan. Spraya eller pensla med olja.
- Grillar du i airfryer sätter du 4 tandpetare i brödet så locket ej flyger av.
- Grilla i 200 grader 3 min, vänd och kör 3 min till. Servera direkt! Bon apetit!



