Frukostbröd med rivet äpple
Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

När man vill undvika vitt mjöl, men ändå äta goda frukostbullar så slänger du snabbt ihop dessa i muffinsformar. Sunt, snabbt och proteinrikt, och fantastiskt saftigt och gott! Frys in ett lager vettja och värm dem i airfryern. Jag bakade
mina i min airfryer men går precis lika bra i vanlig ugn. Höstigt och gott med äpplen i.



Frukostbullar med rivet äpple (ca 15 st)
- 7 dl havregryn (mixa till mjöl)
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 rivet äpple
- 3,5 dl grekisk yoghurt 0% fett
- 2 ägg
- Solros- & pumpakärnor
Gör så här:
- Mixa havregrynen till mjöl. (Det går bra med vanligt havremjöl också.)
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Riv ner äpplet.
- Blanda sen i yoghurt och ägg till en smet.
- Häll sedan i muffinsplåt eller muffinsformar. Jag använde silikonformar i muffinsplåt.
- Toppa med valfria fröer.
- Baka i vanlig ugn: 250 grader i 10 min. Eller i Airfryer: 160 grader 10 Jag serverade dem som scones med cream cheese, körsbärsmarmelad, smör, blue cheese, Gouda ost och earl grey te.








