Tacopanna
Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare

Detta är en fantastisk variation av klassisk tacos! Du steker enkelt ihop färsen i vanlig ordning, men toppar med riven ost och gratinerar direkt i pannan. Dekorerar med nachos och créme fraîche. Innehåller även gröna linser vilket ger en härlig
Touch.


Tacopanna
- 250 g blandfärs
- 2 msk smör
- 1/2 msk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 msk balsamvinäger
- 1 pkt krossade tomater (400 g)
- 140 g gröna linser
- Salt & peppar
- Riven ost (Gouda eller cheddar)
- 1 burk Créme fraîche
1) Stek köttfärsen i smöret tills den blir genomstekt och får färg.
2) Häll i kryddorna och rör runt. Smaka av med balsamvinäger och häll i krossade tomater + linser. Låt puttra ihop ca 5-10 min. Smaka av med salt & peppar.
3) Toppa sedan med rikligt med riven ost. Sätt in i 225 graders ugn i ca 15 minuter.
4) Dekorera med nachos och klicka ut créme fraîche. Servera med grönsallad och salsa.






