Belgiska våfflor - snabbaste receptet
Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

Det finns massor av recept på belgiska våfflor, det ena svårare än det andra. Men är man nyvaken och hungrig en lördagsmorgon så vill man kanske hålla det enkelt. Så här kommer helt klart snabbaste receptet. Du blandar lätt ihop allt för hand, med basvaror
de flesta har hemma. Och när smeten sväller i 10 minuter så sköljer och skär du upp frukten! När våfflorna väl gräddas så går det snabbt, så förbered allt innan, så har du allt klart på ca 20 min.
Belgiska frasvåfflor (12 st)
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 krm strösocker
Blanda ihop dessa torra ingredienser.
- 3 dl mjölk
- 3 dl kolsyrat vatten
- 100 g smält smör
Tillsätt sedan all vätska, se ovan!

Vispa försiktigt till en slät smet, ej för länge då dör bakpulvrets egenskaper. Sätt igång våffeljärnet och låt smeten vila 10 minuter.

Förbered undertiden frukten. Jag hade färsk mango hemma, så det fick bli topping till dessa våfflor. Även jordgubbar & blåbär.

Grädda sedan våfflorna tills de är frasigt gyllenbruna. Toppa med vad du gillar. Jag hade vaniljkvarg, proteinella/nutella/chokladsås & mango/blåbär/jordgubbar.
(Obs, blir det smet över så spara i kylen, för den blir minst lika bra dagen efter.)




