Lyxig & lätt laxburgare
Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Kött, biff & burgare
Dessa laxburgare är både enkla och goda att göra en vanlig kväll då man vill lyxa till det men ändå hålla det sunt & fräscht.
Du behöver för 2 burgare:
- 300g lax skuren i tärningar
- 1dl havregrädde (oatly)
- Flingsalt & vitpeppar
- 4 skivor vitt bröd, gärna torrt (kantskuret)
Mixa laxen fint, tillsätt grädden & kryddor och mixa den slät.
Mixa sedan brödskivorna i torr bunke. Häll sedan brödsmulorna i en skål, klicka ner hälften av laxfärsen och täck med brödsmulor runt om. Gör likadant med resten av färsen. Stek sedan i rikligt med smör.
Tänk på att starta med lite högre värme men att sedan sänka till strax under medelvärme för att inte bränna burgarna.
Dillsås:
- 1,5 dl majonnäs
- 2 msk pressad citron
- 2 msk klippt dill
- Flingsalt & vitpeppar
- Några matskedar vatten
Vispa ihop majonnäs, citron, sant & peppar. Tillsätt sedan 1msk vatten i taget under kraftig vispning tills lagom konsistens. Inte för rinnig, så dressingen stannar kvar på burgaren.
Rosta sedan hamburgerbröden i ugnen 5 min. Därefter monterar du burgarna. Varva med cheddarost, tomat, sallad & dressing.
Serveras med fördel till sötpotatis-pommes frites. Dessa är lite söta och smakar fantastisk med lite flingsalt till denna goda burgare.