A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Lyxig & lätt laxburgare

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Kött, biff & burgare


(null)

Dessa laxburgare är både enkla och goda att göra en vanlig kväll då man vill lyxa till det men ändå hålla det sunt & fräscht.

(null)

Du behöver för 2 burgare:
  • 300g lax skuren i tärningar
  • 1dl havregrädde (oatly)
  • Flingsalt & vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd, gärna torrt (kantskuret)
(null)
 
Mixa laxen fint, tillsätt grädden & kryddor och mixa den slät. 
(null)

Mixa sedan brödskivorna i torr bunke.  Häll sedan brödsmulorna i en skål, klicka ner hälften av laxfärsen och täck med brödsmulor runt om. Gör likadant med resten av färsen. Stek sedan i rikligt med smör. 
(null)

Tänk på att starta med lite högre värme men att sedan sänka till strax under medelvärme för att inte bränna burgarna. 

(null)

Dillsås:
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk klippt dill
  • Flingsalt & vitpeppar 
  • Några matskedar vatten
(null)

Vispa ihop majonnäs, citron, sant & peppar. Tillsätt sedan 1msk vatten i taget under kraftig vispning tills lagom konsistens.  Inte för rinnig, så dressingen stannar kvar på burgaren. 

(null)

Rosta sedan hamburgerbröden i ugnen 5 min. Därefter monterar du burgarna. Varva med cheddarost, tomat, sallad & dressing. 

(null)

(null)

(null)

Serveras med fördel till sötpotatis-pommes frites. Dessa är lite söta och smakar fantastisk med lite flingsalt till denna goda burgare. 

(null)

(null)

(null)




Kommentera inlägget här: