A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Chokladboll - Raw food

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Träning & hälsa

 
Raw food - Ett känt begrepp inom fitness och hälsa. Man använder sig av färska, fräscha råvaror som ej får upphettas över 47 grader. Man bevarar näringsämnen och väljer ekologiskt av bästa kvalitet. Det går givetvis bra att använda icke ekologiskt också för den som känner för det. Dessa chokladbollar är fantastiskt läckra, helt utan tillsatt socker, endast naturliga och sunda råvaror. Så frossa på bara!
 
 
Chokladbollar - Raw food
  • 1 dl sötmandel/hasselnötter/andra nötter
  • 1 dl osaltade cashewnötter
  • 1-2 msk kokosolja (så'n där nyttig som man köper på burk - ej kokosfett i paket)
  • ½ dl varmt vatten
  • 1-2 tsk kaffepulver
  • 2-3 msk kakao
  • 1 dl dadelsmör
  • ½ tsk vanilj
  • ca 2 dl havregryn
  • kokos att rulla i
 
Börja med att mixa dadelsmöret
Dadelsmör
  • 10-15 färska dadlar 
  • ca 1 dl vatten
Mixas till en mjuk slät konsistens. Kan förvaras i kyl och användas till sötning el som marmelad t ex.
 
 
Mixa sedan nötter (jag valde sötmandel) till ett fint pulver. Jag mixar även havregrynen till ett finare mjöl för slätare konsistens på bollarna.
 
Smält kokosoljan i det varma vattnet och tillsätt kaffet.
 
 
 
Därefter tillsätter du alla torra ingredienser i skålen med dadelsmöret. 
 
 
Tillsätt kaffeblandningen och blanda snabbt ihop till en slät massa, ganska lös i konsistensen.
 
 
Lättast är att använda sig utav två skedar vid rullningen av chokladbollarna. Rulla dem i cocos. 
 
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: