A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Panerad kyckling med bbq-sås

Kategori: Airfryer, Allmänt, Fisk & Skaldjur, Kyckling, Tillbehör & såser


  • (null)         

Airfryern har blivit riktigt populär, så nu bestämde även jag mig för att testa på detta. Först ut var panerad kyckling med smaker av oregano och dijon, panerat med ett frasigt täcke. Det bästa av allt, inget tillsatt fett! Men dumt nog så mixade jag ihop en fantastiskt god bbq-sås till, så där sprack det. Men man kan skippa majonnäsen och enbart ha bbq-sås till. Men supergott var det! 

(null)

  •     Panerad kyckling (4 pers)

  • 2 ägg
  • 2 tsk oregano
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kilo kycklingben, vingar eller 500 g lårfiléer 
  • 1 dl Pankoströbröd
  • Salt
Gör så här:
  • 1. Vispa äggen och blanda i oregano, gräddfil, och senap.
  • 2. Salta kycklingbitarna runt om, doppa i äggsmeten och panera i pankoströbröd.
  • 3. Lägg panerade kycklingbitarna i din Airfryer med skinnsidan uppåt. Grilla 15 minuter på 180 grader. Tänk på vingar har något kortare grilltid än kycklinglår.
  • 4. Under tiden lägg ett par matskedar het sås i en kastrull, lägg i 50 gram smör och koka ihop 1 minut. Håll varm.
  • 5. Ta ut kycklingen och servera med såsen.

Bbq-sås 
  • 2  gula lökar
  • 2 msk  olja
  • 2 msk  rökig bbq-sås
  • 1 1/2 dl  majonnäs
  1. Skala och skiva löken tunt. Stek den i oljan på medelvärme tills den blir ordentligt mjuk och brun. Vänd ner BBQ-såsen mot slutet av stekningen. Låt löken bli ordentligt kall.
  2. Mixa lök och majonnäs tills såsen är slät i en matberedare.

    (null)

    (null)

    (null)

    (null)






    Kommentera inlägget här: