Pasta Alfredo
Kategori: Allmänt, Pastarätter
Denna berömda maträtt kräver absolut ingen förkunskap inom matlagning, men är ändå i all sin enkelhet så fantastiskt bedårande god så det skapar mersmak! Man kan helt enkelt inte få nog! Eftersom man inte har något kött i denna italienska maträtt
så funkar det förträffligt ihop med lite salami & mozzarella. Jag gjorde även eget vitlöksbröd till, som dessvärre ej kom med på bild.
Du behöver:
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 5 dl vispgrädde (inget fusk här)
- 50 g smör (också äkta vara)
- 250 g parmesan, riven (inget fuskpulver)
- 3 krm salt
- 3 krm peppar
Till servering
- 300 g pasta (gärna snäckor som fångar upp såsen)
- Fräs vitlöken i lite smör, tillsätt grädden. Lägg i smöret och låt smälta.
- Lägg i den finrivna parmesanosten och rör om tills osten smält. Salta och peppra. Låt koka ihop sig och tjockna.
- Blanda ner pastan, häll upp i uppläggningsskål eller direkt på tallrikarna och servera!