A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Världens bästa Lasagne

Kategori: Allmänt, Gratänger, Kött, biff & burgare, Pastarätter

 
Att det här är världens godaste lasagne råder det ingen tvekan om. En lasagne får inte vara torr och tråkig. Den ska vara mustigt smakrik och krämig, rikligt med köttfärssås och ostsås så att plattorna får suga åt sig ordentligt. Utmärkt söndagsnöje att tillreda denna lasagne då det regnar ute eftersom det tar timmar på spisen att förbereda. Men ack så mysigt.
 
 
Till denna lasagne behöver du:
  • 900 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 4 stora klyftor vitlök
  • färsk timjan
  • persilja
  • basilika
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tärningar kalvbuljong
  • 3 dl vatten + 2 dl vin
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk honung
  • salt & peppar
 
Börja med att tärna bacon, hacka löken och stek tills baconet blir genomstekt. Vänd ner färsen och låt steka med tills den får fin färg. Tillsätt sedan alla ingredienser och låt sjuda under lock i minst 2 timmar. Gärna längre. Rör om då och då och späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt & peppar.
 
 
Till Bechamelsåsåen behöver du:
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 7 dl mjölk
  • salt & peppar
  • ev. muskotnöt
  • 4 dl riven ost ( t ex prästost)
  • + 2dl ost att toppa med
  •  12 lasagneplattor
 
 Smält smöret och vispa ner vetemjölet till en slät smet. Späd sedan med grädde och mjölk växelvis till en klumpfri sås. Smaka av med salt och peppar. Vänd sedan ner osten och låt smälta till en slät och fin sås. 
 
 
Varva köttfärssås, lasagneplattor och bechamelsås i en stor ugnsform. Avsluta med ett lager lasagneplattor, täck med sås och toppa med riven ost. 
 
 
 200 C i ca 30-45 minuter. Låt stå och dra till sig under folie en stund innan servering. Servera med en god sallad, riven parmesan och passande dryck. 
 
 
Kommentera inlägget här: