A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Havrebakad gröt - med smak av fattiga riddare

Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

 Detta är ett bra tips på en häslosam och energirik frukost för oss som tröttnat på havregrynsgröten (vilket jag vanligtvis avskyr men äter det ändå). Det tar dock lite längre tid att tillaga så jag föredrar att göra detta som en extra lyxig helgfrukost. Fattiga riddare är för mig en stor favorit från barndomen, och i dettta fall även smaksatt med jordnötssmör (funkar även med mandelsmör) som sätter lite extra god piff på det hela. Banan och kanel är dessutom två dunderbra ingredienser för er som önskar ha en platt mage då detta verkar lugnande för magen. 
 
Denna frukost är både vegansk, fri från raffinerat socker och kan dessutom göras glutenfri.
Du behöver( 1 port):
  • 1/2 banan
  • 1 dl mjölk eller mandelmjölk
  • 1 msk jordnötssmör/mandelsmör/cashewnötssmör
  • 1 tsk stevia
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt
  • 1 skiva gott sockerfritt bröd, i kuber. (Funkar även glutenfritt).
  • 20 gram havregryn (jag använder glutenfritt men vanligt fungerar lika bra)
 
Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader (varmluftsugn).

Häll banan, mjölk, nötsmör, stevia, kanel och vaniljextrakt i en stor skål. Mixa med en stavmixer.

Häll sedan i brödkuberna och rör om med en sked. Tillsätt havregryn och rör försiktigt om tills allt är blandat.

Häll över blandningen i den ugnssäkra formen, toppa med några skivor banan och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills att toppen har blivit gyllenbrun.

Klart att servera!

 
Kommentera inlägget här: