A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Tonfisklasagne

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Gratänger, Pastarätter, Träning & hälsa

 
Denna tonfisklasagne är inte bara enkel att tillaga, den är även hälsosam och proteinrik. Perfekt träningskost. Du slipper dessutom göra både bechamelsås och köttfärssås, här ersätter du det med keso och tonfisk. Kryddat med massor av peppar smakar denna lasagne ljuvligt!
 
Du behöver:
  • 50 g morötter
  • 50 g zucchini
  • 1 liten gul lök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt & peppar
  • 1 krm citronpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 burk tonfisk (ca 170 g)
  • 250 g keso
  • lasagneplattor
  • riven, mager ost
 
 
Sätt ugnen på 250 grader. Riv morötter och zucchini. Hacka löken och fräs allt tillsammans i en lite djupare panna.
 
 
Slå över tomatkrossen och krydda med cayenne, citronpeppar, salt och peppar. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt vatten och låt småputtra medan du tar fram lasagneplattorna och en ugnsform.
 
 
Börja med ett litet lager tonfisksås. Lägg sedan på ett lager plattor, ett lager tonfisk och ett lager keso. 
 
 
Upprepa igen (beroende på hur stor form du har) och avsluta med plattor keso och toppa med oregano och riven ost. 
 
 
 
Gratinera i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
 
 

KOMMENTARER:

  • zerny säger:
    2015-02-24 | 05:47:00
    Bloggadress: http://zernylafrance.blogg.se

    Det måste jag prova, ser ju så gott ut! :)

    Svar: Det tycker jag absolut du ska göra! Verkligen supergott! :)
    Lisa

Kommentera inlägget här: