Kesoplättar
Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Träning & hälsa
Dessa kesoplättar funkar utmärkt både som frukost eler mellanmål, både för dig som sportar eller som vill hålla vikten. Supersunt & supegott! Man kan variera i oändlighet med t ex kallrökt lax & rom eller med äpplen, kanel & kardemumma i smeten? Saffran & blåbär? Här valde jag att göra den som en toast med rökt skinka, dijonsenap, lagrad ost & tomat. Välj själv vad som passar bäst.
Jag steker dessa på låg värme i en liten klick kallpressad kokosolja, vilket är både sunt och gott.
1 Portion kesoplättar
- 1 ägg
- 100 g keso
- 0,75 msk fiberhusk
- En nypa salt
Mixa allt med stavmixer och klicka ut 2-4 stycken plättar i panna med kokosfett. Pass på, för smeten stelnar så fort fiberhusken börjar verka så du hinner bre ut dem i pannan till rätt storlek. Stek på ganska låg värme (50 %) tills de fått fin gyllengul färg i botten, då är de stabila nog att vända.