A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Drömäppelpaj

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch

 
 Detta är nog den absolut godaste äppelpajen. Smidig att göra då den blandas på ett kick rakt i kastrullen i en handvändning. Lätt att klä en pajform med degen som är smidig och har en fin smörkola smak av smöret som framhävs i ugnen. Ingen smalmat direkt, men kakor ska inte vara smalmat i mina ögon sett. Antingen äter man kakor, eller inte! Och när man väl gör det så ska det inte fuskas. Nej, prima råvaror av högsta kvalitet.
 
 
Drömäppelpaj
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3-4 äpplen
  • 2 msk kanel
  • 1 dl pärlsocker
  • Smör att hyvla över pajen
 
Börja med att skala och dela äpplena i fina skivor. Jag brukar använda en äppeldelare så går det på nolltid. Sedan delar jag klyftorna ännu en gång på mitten, annars blir de för tjocka. Men detta göres på ett par minuter bara.
 
 
Sedan smälter du smöret i en kastrull, utan att bryna det. Häll i socker. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd detta i kastrullen. 
 
 
Rör med träslev till en smidig pajdeg. 
 
 
Klä sedan en pajform med degen.
 
 
 
Fyll pajformen med äpplen, pudra över kanel och strö pärlsockret överst.
 
 
Om man önskar hyvlar man lite smör och lägger överst på pajen, så smälter det ner och blir väldigt fin färg då det bakas i ugnen.
 
 
Pajen bakas i 200 grader i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås eller vispad grädde. 
 

KOMMENTARER:

  • ɑ n n i k ɑ säger:
    2015-02-24 | 14:31:34
    Bloggadress: http://blogofphoto.webblogg.se

    Super mumsigt :D

    Svar: Ja, den är verkligen helt underbar! En riktig favorit! :)
    Lisa

Kommentera inlägget här: