Sunda läckra fiskburgare!
Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Kött, biff & burgare, Träning & hälsa
När snabbmat goes Husman! Så enkelt, men ändå så gott! Och dessutom sunt! Jag fixade dessa fiskburgare på ett kick i matberedaren, ca 2 minuter. Stekte dem ca 5 och därefter klart att servera i bröd med valfri dressing & valfria tillbehör.
Passar såväl barn som vuxna, då man kan servera antingen romsås, remouladesås, dillsås eller t o m kethup till de mest kräsna barn. Låt barnen själva bygga ihop sin burgare, tadaa! Ett lätt sätt att äta fisk på, och supergott! Testa vettja! Det funkar även att bunkra upp lite extra i frysen för snabba middagar efter träningen.
Passar såväl barn som vuxna, då man kan servera antingen romsås, remouladesås, dillsås eller t o m kethup till de mest kräsna barn. Låt barnen själva bygga ihop sin burgare, tadaa! Ett lätt sätt att äta fisk på, och supergott! Testa vettja! Det funkar även att bunkra upp lite extra i frysen för snabba middagar efter träningen.
800 g fisk (torsk, hoki, kummel, lax etc)
1 dl Crème fraiche
2 msk dill
2 msk gräslök
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
Vitpeppar
ev. Citronpeppar
1 dl Crème fraiche
2 msk dill
2 msk gräslök
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
Vitpeppar
ev. Citronpeppar
Mixa allt och forma biffar rakt ner i stekpannan. Stek några minuter på var sida. Sätt i ugn i ca 50 grader medan du steker upp resten, eller förvara med folie över till servering. Vill man kan man spara några biffar utan örtkryddor för de som föredrar det. Pressa gärna citron över, klart!!