A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Pasta a la Carbonara!

Kategori: Allmänt, Pastarätter

Kolgruvarehustruns klassiska rätt där svartpepparn sätter sin prägel istället för kol. En av mina absoluta favoriter som kan varieras i det oändliga trots den enkla anrättningen. 
 
Denna favorit passar såväl en läcker lördagsmiddag som en enkel måndag. Klockrent!!! Finns massor av recept och här testade jag en ny variant. Krämig & fin!

2-3 pkt bacon (á 140 g)
1-2 msk olivolja
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor       

2-3 dl matlagningsgrädde 15 % 
1-2 dl vispgrädde 40 %
2 äggulor
                   
2 dl fint riven parmesan
Svartpeppar
    

Tärna och stek bacon frasigt, tillsätt fin hackad lök och stek med tills den är mjuk.Pressa i vitlök. Tillsätt matlagningsgrädde 15 % och koka upp. Ta av från spisen. Blanda sedan vispgrädde & äggulor och blanda i. Tillsätt sist parmesan & svartpepppar!
 

KOMMENTARER:

  • bodil säger:
    2015-07-09 | 15:58:10

    Detta var gott, tog bort vitlök och lade till svamp

Kommentera inlägget här: