A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Midsommarens Laxtårta

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer

 
Denna underbart läckra laxtårta passar perfekt på midsommarbordet, eller egentligen på vilket buffébord som helst. Perfekt att förbereda innan. Denna gjordes dessutom på glutenfri botten och helt laktosfri fyllning. Den är väldigt enkel att göra och de flesta älskar denna underbara laxtårta! Ett säkert kort, med andra ord.
 
Det här behöver du till Laxtårtan:
Botten
  • 225 g kavring
  • 75 g smält smör
Fyllning
  • 4 bad gelatin
  • 400 g kall inkokt lax
  • 70 g rökt lax
  • 1 dl fint tärnad gurka
  • 1 dl purjolök, fint strimlad
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 dl lätt creme fraice
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 0,5 dl cognac, kan uteslutas
  • salt och peppar
Garnering
  • 100 g rökt lax i tunna skivor
  • dill
  • citron
 
Botten: Mixa kavringen fint, blanda sedan i det smälta smöret. Tryck ut i en bakform med löstagbara kanter. Låt stå kalt ca 15 minuter.
 
 
Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Dela laxen i mindre bitar. Fintärna den rökta laxen. Blanda lax, gurka, purjo, dill med creme fraiche, majonnäs och eventuellt cognac. Smaka av med salt & peppar. Smält gelatinet och rör ner i blandningen. Bred den på kavringsbottnen i formen. Låt stå kallt i minst 2-3 timmar.
 
 
Garnera med Laxrosor, dill och citron. Klart för servering!
 
 
Bilden nedan fick hänga med eftersom det var en passande bild för midsommartema. Det är ofta midsmmarblommorna som skapar den riktiga midsommarkänslan. Så min midsommarkrans får fylla den rollen för bättre balans.
 
Kommentera inlägget här: