A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Aioli-Burger

Kategori: Allmänt, BBQ-Grillat är godast, Kött, biff & burgare, Tillbehör & såser

 
Denna burgare fyller sin funktion både vad gäller smak och mättnad. En riktig klassiker fast läckrare! En hemgjord aioli sätter den där extra pricken över i som barbequesåsen inte ensam klarar av, men tillsammans så gifter de sig. Istället för dessa hemskt tråkiga pommes frites som alltid serveras till en burgare, så valde jag en klyftpotatis gjord på mandelpotatis med lite olivolja och flingsalt över. Mycket godare och sundare.
 
 
Till Aiolin behövs:
  • 1 äggula
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 0,5 msk mild senap
  • 2 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
Vispa ihop allt utom rapsoljan med en mixerstav eller matberedare. Tillsätt sedan oljan lite i taget under kraftig vispning tills majonnäsen blir slät och har tjocknat. Efter det pressar man i två vitlöksklyftor, salt och peppar efter smak. Spritsa sedan i små portionsskålar som dipp. Denna sats räkte till fyra personer. Spara hälften av aiolin till burgerdressing.
 
 
Till burgarna behöver du:
  • 600 g nötfärs
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk bullfighter steak & burgersauce
  • 2 msk Baby Ray BBQ sauce
  • Salt och svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser till en slät färs som sedan formas till fyra burgare. Stek/grilla dessa tills de fått en fin färg och är genomstekta. Montera sedan burgarna med knaperstekt bacon, cheddarost, rödlök, barbequesauce, aioli och hamburgerbröd i önskad mängd och smak. Voila! Lisas egen aioliburgare är färdig att avnjutas!
 
 
Kommentera inlägget här: