A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Ungkarlsgratängen: Broccoligratäng med salamichips

Kategori: Allmänt, Gratänger

 
Denna underbara broccoligratäng är höstens absoluta måste med sina fantastiskt heta smaker och dofter, fullspäckad med vitaminer som förstärker skyddet mot höstens alla förkylningar som har börjat florera nu. Enkel och god att göra. Tyvärr har jag inga exakta mått så man får helt enkelt dosera efter tycke och smak. Men med smaker av salami, västerbottenost, whisky & tabasco sätter detta extra piff på i grunden ganska smaklös broccoli.
 
 
För denna underbara Broccoligratäng behöver du handla hem följande:
  • 1 påse frusen broccoli (eller färsk motsvarande mängd)
  • Oatly Havregrädde
  • Västerbottenost
  • Salami (eller extrarökt skinka)
  • whisky
  • tabasco
  • salt & peppar
 
Gör så här:
Ångkoka broccolin (för att bevara vitaminerna) i ca 25 minuter om den är frusen. Häll i en gratängform. Önskar du skinka i så lägger du ett lager tärnad skinka över broccolin. Blanda ca 3 dl havregrädde med några stänk tabasco, ett par matskedar wiskey (eller mer efter tycke och smak), salt & peppar. Häll gräddblandningen över gratängen. Täck med önskad mängd västerbottenost. Lägg sedan salamiskivor över hela gratängen och gratinera i ca 30 minuter, i 200 grader tills gratängen fått fin färg och chipsen blivit rostade och crispiga. Ångande het och smakrik gratäng i höstmörkret då kylan smyger sig närmre. En riktigt sund rätt med massor av viktiga vitaminer dessutom. Angenäm måltid!
 
 
Mormors handmålade porslinstallrikar passade bra i detta rosa tema, tror ej ungkarlarna som skapade receptet ens tar illa upp av denna romantiskt glada färgklick. 
Kommentera inlägget här: