A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Kräftkalas: Västerbottenpaj med kantareller

Kategori: Allmänt, Pajer & bufféer

 
 
Denna västerbottenpaj är något av det godaste man kan äta i pajväg, med smaker av bacon och kantareller. Passar alldeles utmärkt till kräftorna.
 
Till denna goda paj behöver du:
Pajdeg:
  • 50 g smör
  • ca 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
MIxa till en jämn och slät pajdeg. Kavla eller tryck ut i pajformar. Denna räckte till två folieformar, eller till en stor, rund pajform. Kyl i 20 minuter och förgrädda sedan i 200 grader i ca 10 minuter.
 
Fyllning:
  • 2 pkt bacon skuret i strimlor
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 1 fintärnad röd paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl västerbottenost
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • salt & peppar
  • Kantareller
  • rödlök
 
 
Stek bacon, purjolök och paprika i smör tills det är mjukt och genomstekt. Lägg sedan fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, creme fraiche, ost och kryddor och häll öer fyllningen i pajskalet. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. 
 
 
Rensa och dela kantarellerna, skiva rödlöken tunnt och bryn i smör i en stekpanna tills det fått färg och blivit mjukt. Dekorera med svamp/lökblandningen. Klart för servering!
 
Kommentera inlägget här: