A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Påskens bästa lammstek

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare

 
Lergryta är nog det bästa som finns för att bevara alla aromer och samtidigt ett saftigare och mörare kött!Helt fantastiskt resultat. Lergrytan är verkligen underskattad! Jag fick denna av min mor, som tyckte att hon inte längre använde den. Så jag tog glatt över! Denna gryta kommer definitivt användas flitigt. Man kan ju även grilla kyckling och samtidigt potatisklyftor, rotsaker och andra läckerheter. 
 
 
Barnsligt enkelt! Med denna gryta kan matlagningen inte bli enklare. Nästan för enkelt. För att inte tala om resultatet. Dessa aromer som kommer fram under tillagning är helt fantastiska. Och all näring bevaras. Köttsafterna och fonder som samlas i grytan passar perfekt att hälla ner i såsen. Sätter perfekt smak. Bara lite redning, klart!!
 
 
 
Till denna barnsligt enkla lammstek behöver du:
  • 1 lammstek
  • ½ citron
  • 1 rödlök
  • ca 6 vitlöksklyftor
  • någon kvist timjan/rosmarin
  • salt & peppar
  • en skvätt rödvin
  • olivolja
Blötlägg grytan i 15 minuter. Lägg i steken. krydda med salt & peppar. Lägg över klyftor av citron, rödlök & vitlök. Sist örterna och ringla olivolja över. Sedan en skvätt rödvin. (Släng ner potatisklyftor så har du allt samlat).På med locket och sätt in i kall ugn, samtidigt som du sätter ugnen på 200 grader. Låt stå ca 2 timmar, eller tills köttet är rosa i mitten. Undertiden kan du gå och lata dig ;))
Kommentera inlägget här: