A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Fisk i foliepaket, underskattad vardagslyx!

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur

 
Fisk som säger att de inte gillar fisk vet inte vad de pratar om. Fisk, precis som kött, är inte enbart en rätt, utan kan varieras i det oändliga. Med det är det inte sagt att man behöver uppskatta fisk i alla dess former, men någon i särklass utvald rätt skulle man väl kunna hitta som faller en i smaken? Det finns fisk för alla smaker, och för den som tycker att fisk är torrt och smaklöst har då aldrig testat att linda in den i folie. Alla aromer bevaras, så även näringsämnen och samtidigt saftigt, enkelt och sparsamt med disk. Tadaaa!!!
 
 
Man tar helt enkelt en portionsbit fisk, i det här fallet torskrygg, hyvlar lite smör över (äkta vara), en knippe dill, flingsalt och pressa lite färsk citron över. Knyt noga ihop foliepaketen och låt skarven vara uppåt. Smör kan uteslutas för de som så önskar, det blir saftigt nog ändå. 
 
 
Placera dessa väl förseglade foliepaket ovanpå potatisen i en kastrull och koka tills potatisen är klar. Ca 20-30 minuter. Enklare kan det inte bli! 
 
 
Ljuvliga aromer kommer till sin rätt, och fantastiska dofter sprider sig. En sund och enkel rätt, beroende på hur mycket smör du tar förstås. Efter träning kan jag ibland utesluta smöret och enbart köra med några buketter brocolli istället. Det finns nog inget barn som inte uppskattar denna rätt? Barn älskar smör, och en saftig fiskfilé att sätta tänderna i, säger man inte nej till. Var dock noga med kvaliteten på fisken. Själv är jag noga med att sätta guldkant på tillvaron, men silverkant funkar utmärkt det med! 

KOMMENTARER:

 • Minda säger:
  2014-04-17 | 17:25:10
  Bloggadress: http://artbyminda.blogg.se

  Det ser grymt gott ut!

  Svar: Supergott, och superenkelt =)
  Lisa

Kommentera inlägget här: